מזונות אישה נשואה
מידע כללי – מזונות אישה נשואה
החוק במדינת ישראל קובע כי אישה נשואה רשאית לתבוע מבעלה מזונות כל עוד קשר הנישואין ביניהם תקף. המזונות ישולמו לאישה עד למועד הגירושין או עד שבית הדין הרבני פסק גירושין.
במקרה שבו הבעל מסרב לשלם את המזונות שנקבעו אפשר להגיש נגדו תביעה דרך המוסד לביטוח לאומי לקבלת קצבת המזונות או לפתוח נגדו תיק הוצאה לפועל. כמו כן, חשוב לדעת שלא ניתן לתבוע רטרואקטיבית מזונות עבור התקופה שקדמה להגשת הבקשה.
לצורך הגשת בקשה בתחום של מזונות אישה נשואה מומלץ לפנות למשרד עורכי דין שעוסק בדיני משפחה, ובעל ניסיון ספציפי בהגשת תביעות מהסוג הזה.
עקרונות לקביעת גובה מזונות אישה נשואה
החוק קובע כי הבעל חייב לשאת בהוצאות של כל הצרכים הנדרשים לקיומה ולרווחתה של אשתו, כמו; ביגוד, מזון, אחזקת דירה ושכר דירה, נסיעות, אחזקת רכב, קוסמטיקה ועוד.
העיקרון שעליו מתבסס החוק בגובה התשלום הוא: "עולה עימו ואינה יורדת עימו". כלומר, האישה זכאית לחיות באותה רמת חיים שבה חיה בבית בעלה, זאת גם אם לפני הנישואין חיה ברמת חיים נמוכה יותר. הוא אינו יכול לכפות עליה לחזור לרמת החיים שבה חיה לפני שנישאו, אלא אם כן הורע מצבו הכלכלי, והוא אינו יכול לאפשר את רמת החיים שאליה הורגלה עד כה.
משמעות הביטוי: "אינה יורדת עימו" מתייחס למצב שבו הבעל אינו יכול לפרנס את אשתו כמו בעבר בשל הרעה במצבו הכספי, וכאן קובע החוק שהבעל נדרש לכל הפחות לדאוג למזונות שיאפשרו לה רמת חיים שאליה הייתה מורגלת לפני שנישאו.
כל מקרה לגופו – מזונות אישה נשואה
החוק קובע עקרונות לקביעת גובה מזונות אישה נשואה, אך כל מקרה שונה מאחר, וכאן המקום לפנות לייעוץ של איש מקצוע. יש מקרים שבהם האישה עובדת ומשתכרת, ומה הדין במקרה שכזה? מה קורה כאשר הבעל מנסה להפחית את גובה המזונות? האם יש אפשרות לשלול מאישה קבלת מזונות מבעלה?
לתיאום פגישה התקשרו: 03-5758283 / 050-4734121