מיקי שיפמן, עורך דין ומגשר
גירושין, צוואות וירושות

משרד - 03-5758283
נייד - 050-4734121

מ. שיפמן ושות' משרד עורכי דין וגישור


חלוקת ירושה ללא צוואה

החוק הישראלי מכיר בשתי דרכים להורשת זכויות- האחת בדרך של כתיבת צוואה שהיא מסמך משפטי שקובע אדם בנוגע לכל הקשור אליו ולענייניו לאחר מותו, והשניה , כאשר אדם לא משאיר אחריו צוואה, עזבונו יחולק ע"פ הוראות חוק הירושה. זוהי למעשה חלוקת ירושה ללא צוואה.

 

מה קורה כאשר המנוח לא השאיר אחריו צוואה?

במקרים אלה נעשית חלוקת ירושה ללא צוואה, ירושה ע"פ הדין, והיא מבוססת על פי עקרון של מעגלי קרבה אל המנוח.

חלוקת ירושה ללא צוואה: החוק קובע מספר מעגלי קרבה מדורגים, כאשר הירושה תעבור בראש ובראשונה למעגל הראשון, אחר כך למעגל השני, ובמקרים שבהם למנוח אין קרובים ממעגל ראשון או שני היא תתגלגל לבאים אחריהם באופן הבא.

באופן מדורג היורשים החוקיים הם בני משפחתו של המנוח מקרבה ראשונה: ילדיו וצאצאיהם, לאחר מכן, אם אין יורשים במעגל הקרבה הראשון יירשואיהם (דודים, בני דודים)

 

בצד המעגלים הנ"ל ישנה גם ירושת בן הזוג או בת הזוג, ובתנאי שבמועד הפטירה חיו עדיין בזוגיות. אין הכרח שזוגיות תוגדר כנישואין, חוק הירושה מכיר גם בידועים בציבור.

במקרה שבו למנוח או למנוחה לא היו בני משפחה כלל, חלוקת ירושה ללא צוואה קובעת שהמדינה היא זו שתירש את עזבונו.

ההמלצה הראשונה של עורכי דין בתחום דיני ירושות וצוואות היא להכין מבעוד מועד צוואה, אשר תקבע את הדרך לחלוקת עזבונו של האדם בבוא היום.

כאשר עולה שאלה הקשורה בענייני ירושה מומלץ לפנות למשרד עורכי דין העוסק בדיני ירושות וצוואות, על מנת שיציג עבורכם את תמונת המצב במלואה.

 

לתיאום פגישה התקשרו: 03-5758283 / 050-4734121.
logo בניית אתרים