מיקי שיפמן, עורך דין ומגשר
גירושין, צוואות וירושות

משרד - 03-5758283
נייד - 050-4734121

מ. שיפמן ושות' משרד עורכי דין וגישור


תשלום דמי מזונות הוא אחד מהנושאים שלא פעם מבקש אחד מההורים, שנושא בעול תשלום דמי המזונות, לפתוח מחדש לדיון. אל משרדי עורכי הדין העוסקים בדיני משפחה מגיעות עם השנים יותר ויותר פניות שבכל אחת מהן נבחנת ההצדקה להגשת תביעה לבית המשפט לצורך ביטול דמי מזונות או להפחתתן.
שני נושאים מרכזיים עומדים במרכז המחלוקת בין בני זוג שמחליטים להתגרש. העניין הראשון הוא הילדים, כשמאחורי מחלוקת זו מסתתר הרצון להמשיך ולהשפיע בצורה מרבית על חייהם של הילדים גם לאחר הגירושין. והעניין השני שעניינו חלוקת נכסים בגירושין.
הגשת בקשה לצורך הקטנת מזונות מתאפשרת רק במקרים של שינוי נסיבות מהותי במצבם של בני הזוג או אחד מהם. כיום, לאור שינויים במשק ובחברה הישראלית, וכן שינויים בדרך פסיקת מזונות ילדים על ידי בתיהמ"ש, ישנה מגמה חדשה שבה אבות פונים למשרדי עורכי דין העוסקים בדיני משפחה, ומבקשים להגיש תביעה שעניינה הקטנת מזונות.
החוק הישראלי מכיר בשתי דרכים להורשת זכויות- האחת בדרך של כתיבת צוואה שהיא מסמך משפטי שקובע אדם בנוגע לכל הקשור אליו ולענייניו לאחר מותו, והשניה , כאשר אדם לא משאיר אחריו צוואה, עזבונו יחולק ע"פ הוראות חוק הירושה. זוהי למעשה חלוקת ירושה ללא צוואה.
צוואות עוסקות ברכוש ובזכויות שאדם משאיר לאחר פטירתו ליקיריו. החוק מגדיר צוואה כמסמך משפטי בו קובע אדם את הדרך שבה יחולק עזבונו לאחר שילך לעולמו. במסמך המשפטי מפורט מי יירש את המנוח בבוא היום ובאילו תנאים יעשה ההליך.
לרוב עוברים דרך ארוכה עד שמתקבלת ההחלטה על פירוק התא המשפחתי, אלא שלאחר שזו התקבלה נכנסים בני הזוג לתהליך ארוך לא פחות והוא הגשת תביעת גירושין ולאחריו ההליך עצמו של פירוק התא המשפחתי על כל המשתמע מכך. אך כמובן, ככל שיש הסכמות רבות יותר בין בני הזוג, כך סביר להניח שתהליך הגירושין יתקצר בהתאם.
צוואות, ירושות, עיזבונות, מינוי מנהל עזבון בצוואה או מנהל עזבון זמני הם מעט מהמושגים הקשורים לעולם המשפטי העוסק בתחומים של צוואות וירושות. על מנת לעשות קצת סדר במושגים נכתב מאמר זה, ומטרתו להציג מידע כללי על כל אחד מהם.
החוק במדינת ישראל קובע כי אישה נשואה רשאית לתבוע מבעלה מזונות כל עוד קשר הנישואין ביניהם תקף. המזונות ישולמו לאישה עד למועד הגירושין או עד שבית הדין הרבני פסק גירושין.
מחשבות על העתיד לבוא נדחקות לרוב לפינה, בעיקר כשמדובר בכאלו המציגות תמונת מצב עגומה. אף אחד אינו רוצה להיגרר לתוך מחשבה על עתיד סיעודי או על מצב שבו נאבד את היכולת לטפל בעניינים האישים הנוגעים לחיינו. אלא שהשנים לא הופכות אותנו לצעירים יותר, ולמרבה הצער ככל שהן עוברות כך גם גדלים הסיכויים להיקלע למצבים שכאלה.
חלוקת רכוש בין בני זוג מתרחשת לאחר שהחליטו על סיום הקשר באמצעות הליך של גירושין. באופן כללי לצד תהליך הגירושין מתנהל גם תהליך של חלוקת הרכוש בין בני הזוג. באופן כללי חלוקת הרכוש המקובלת היא חלוקתו בצורה שוויונית, כלומר שכל אחד מבני הזוג יקבל מחצית מהרכוש, אלא שיש מקרים שבהם מתיר החוק חלוקת רכוש לא שוויונית.
הליך מינוי של אפוטרופוס הוא הליך משפטי, שמומלץ לעשותו בליווי ובייעוץ של משרד עורכי דין שעוסק בתחום. ההסבר במאמר נועד להציע תמונה כוללת על הנושא, אך אינו מחליף ייעוץ אישי וליווי שנדרש בתחום.
אין דרך אחת כתשובה לשאלה איך להתגרש נכון, אבל גופים שעוסקים בתחום, כמו בתי משפט, עובדים סוציאליים, פסיכולוגים ועורכי דין, מבינים שהתנהלות נכונה בין בני הזוג מובילה לתהליך יעיל ומהיר יותר.
קטר ההיי-טק הישראלי הביא עמו ברכות רבות, ובעיות משפטיות לא מעטות. אחת מהן היא השאלה, כיצד מחלקים סטארט-אפ בעת גירושין.
logo בניית אתרים